Tatăl și fiul – directori în cadrul Serviciului Piscicol. Reacția Ministerului Mediului (doc)

Tatăl și fiul – directori în cadrul Serviciului Piscicol. Reacția Ministerului Mediului (doc)

Șeful Serviciului Inspectare și Protecție a Resurselor Biologice din cadrul Serviciul Piscicol, Artiom Ursu, este chiar fiul directorului Serviciului Piscicol, Iurie Ursu. Informații în acest sens au fost publicate de ministrul în exercițiu al Mediului, Valeriu Munteanu.

Într-o postare pe o rețea de socializare, el a anunțat că a dispus inițierea anchetelor de serviciu, dar și suspendarea funcționarilor implicați în acest caz.

“După ce am depistat ieri pe Nistru o delăsare totală în combaterea braconajului, am încercat să înțeleg care este cauza acestei apatii criminale din partea Serviciului Piscicol, care duce la exterminarea ihtiofaunei. Am aflat cu stupoare că șeful Serviciului Inspectare și Protecție a Resurselor Biologice din cadrul Serviciul Piscicol, care trebuia să combată braconajul, este chiar fiul directorului Serviciului Piscicol, promovat contrar legii la o funcție publică de conducere, chiar dacă nu întrunea cerinţele legale. Am dispus inițierea anchetelor de serviciu, atât pentru admiterea conflictului de interese, cât și pentru îndeplinirea necorespunzătoare a atribuțiilor, cu suspendarea funcționarilor implicați. Urmează şi alte acţiuni…”, a scris ministrul, publicând și actele oficiale pe acest caz.

munteanu munteanu1

Mihaela Rotari

Share