Consiliului Naţional al Elevilor, la al doilea atelier

Consiliului Naţional al Elevilor, la al doilea atelier

În perioada 26-28 noiembrie, a avut loc cel de-al doilea atelier de lucru al membrilor Consiliului Naţional al Elevilor de pe lângă Ministerul Educaţiei (CNE). Activitățile s-au desfășurat în parteneriat cu Centrul Republican pentru Copii şi Tineret (CRCT), anunță Ministerul Educației.

La atelier au fost invitați cei 37 de membri, delegați din majoritatea localităților Republicii Moldova (Dispoziția nr. 175 din 29 aprilie 2015). În calitate de invitați și experți la activitățile din cadrul atelierului 2 au participat delegați reprezentanți ai Ministerului Educației, Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului Național al Tineretului, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport din mun. Chișinău, reprezentanți ONG. Agenda de lucru a celui de al doilea atelier al CNE a fost complexă, cu subiecte actuale din educație.

În cadrul acestei întruniri de lucru membrii CNE au prezentat raportul de monitorizare a activității Consiliilor Elevilor din instituțiile de învățământ titularilor de obligații. Au fost analizate prevederile dreptului la educație și modalităţile prin care elevii pot participa în procesul de luare a deciziilor în școală şi la nivel naţional. Pe parcursul acestor trei zile de lucru au fost puse în discuție modalitățile de apreciere a dezvoltării fizice și transparența bugetară în sistemul de învățământ.

Atelierul s-a încheiat cu vizita vicepreședintelui CNE din România și inițierea colaborării dintre aceste două structuri.

cne_2 cne_3

Share