Blocul „Împreună”: În tutul II votați împotriva cumpărării voturilor, împotriva crimei organizate

Blocul „Împreună”: În tutul II votați împotriva cumpărării voturilor, împotriva crimei organizate

Blocul „Împreună” s-a adresat candidatei Maia Sandu și cetățenilor în contextul turului II al alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, informează OFICIAL.

Blocul spune că pentru asigurarea victoriei vectorului pro-european, e nevoie să fim sinceri, ca politicieni și cetățeni care doresc prosperitate și pace pentru Republica Moldova în cadrul Uniunii Europene.

„Analiza rezultatelor primului tur indică necesitatea identificării unui număr suplimentar de cel puțin 140 de mii de voturi pro-europene, or acest fapt ar fi posibil dacă în turul doi vor vota între 1.7-1.8 milioane, o cifră record pentru istoria politică a Republicii Moldova.

Dna Sandu, ne adresăm Dvs. nu în calitate de candidat PAS, ci în calitate de politician care trebuie să reprezinte interesele fiecărui cetățean, inclusiv ale celor dezamăgiți și nemulțumiți de actul guvernării PAS, de greșeli și de așteptări ratate.

Știm că Republica Moldova și cetățenii săi vă vor oferi o nouă șansă dacă veți veni cu garanții clare privind corectarea greșelilor și eșecurilor echipei Dvs”, spune Blocul.

Blocul spune că Maia Sandu ar avea o șansă să convingă cetățenii să-i ofere votul dacă va respecta anumite garanții.

„1.⁠ ⁠Eliminarea miniștrilor compromiși și ineficienți din guvern (MIDR, MAI, MA, MJ, ME), precum și a șefilor de agenții și întreprinderi de stat;

2.⁠ ⁠Revizuirea reformei justiției și urmăririi penale;

3.⁠ ⁠Măsuri de protecție a cetățenilor Republicii Moldova de birocrație și corupție;

4.⁠ ⁠Politici economice și fiscale pozitive care vor proteja interesele oamenilor simpli și a cetățenilor din diasporă, prin:

– introducerea moratoriului la controlul fiscal și de stat al micului business;

– o nouă politică fiscală pentru afacerile mici, similară regimului fiscal din România;

– anularea restricțiilor la achiziția bunurilor imobile/mobile din cauza cerințelor excesive cu privire la proveniența banilor;

– o nouă lege a diasporei care va garanta protejarea drepturilor și intereselor cetățenilor din străinătate, va facilita prin stimulente fiscale revenirea cetățenilor acasă și va proteja investițiile diasporei în economia Republicii Moldova;

5.⁠ ⁠Un dialog sincer cu agricultorii aflați în dificultate și adoptarea unor măsuri de susținere similare celor din statele Uniunii Europene;

6.⁠ ⁠Anularea competențelor excesive ale Agenției Naționale pentru Integritate și eliminarea abuzurilor în raport cu aleșii locali;

7.⁠ ⁠Implementarea principiilor descentralizării și autonomiei patrimoniale și financiare ale Autorităților Publice Locale pentru a schimba modul de guvernare a localităților noastre și a elimina orice risc de șantaj politic al primarilor și aleșilor locali”, spune Blocul.

Formațiunea s-a adresat și cetățenilor.

„Membrii și simpatizanții Blocului „Împreună” au viziuni pro-europene, își doresc integrarea europeană și au votat DA la referendumul republican constituțional.

Nu putem admite ca reprezentantul Partidului Socialiștilor, susținut de sistemul corupător al grupului criminal organizat Șor și regimul lui Putin – să câștige alegerile prezidențiale într-un stat candidat al Uniunii Europene.

Aceste alegeri nu sunt despre dezamăgirile și regretele noastre – aceste alegeri sunt despre viitorul milioanelor de cetățeni ai Republicii Moldova.

Facem apel la susținătorii Blocului „Împreună”, la toți cetățenii dezamăgiți și indeciși, toți cei care nu au votat în turul întâi, facem apel către cetățenii care au votat alți candidați în semn de protest: ieșiți masiv în turul doi și votați împotriva cumpărării voturilor, împotriva crimei organizate, împotriva lui Ilan Șor, Igor Dodon, Veaceslav Platon și a candidatul lor, Alexandru Stoianoglo”, spune Blocul.

Share