Noi descinderi, efectuate de ofițerii CNA și procurori în dosare de corupere electorală și finanțare ilicită a partidelor politice

Noi descinderi, efectuate de ofițerii CNA și procurori în dosare de corupere electorală și finanțare ilicită a partidelor politice

Ofițerii CNA și procurorii Procuraturii mun. Chișinău desfășoară acțiuni de urmărire penală în Chișinău și în mai multe localități din raioanele Orhei, Rezina și Nisporeni în vederea documentării faptelor ilicite de corupere electorală și finanțare ilicită a partidelor politice, săvârșite de persoane în interesul unui grup criminal organizat. 

Potrivit faptelor investigate, mai multe persoane ar fi acceptat și primit remunerații ilicite pentru susținerea unor formațiuni și persoane politice, participarea în calitate de organizatori și coordonatori la diverse acțiuni politice, dar și pentru compromiterea scrutinului electoral de alegere a Președintelui Republicii Moldova și referendumului constituțional, acțiunile fiind executate în detrimentul principiilor statului de drept.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost depistate multiple discuții pe aplicații mobile privind susținerea unor formațiuni și persoane politice în schimbul unor remunerații ilicite, dar și alte obiecte care demonstrează implicarea și participarea activă a unui grup de persoane la acțiunile de corupere electorală și finanțare ilicită a partidelor.

Acțiunile CNA se desfășoară sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău.

Notăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Share