Mai mulți tineri din UTA Găgăuzia au participat la sesiunile de informare organizate de Oficiul teritorial de informare al Parlamentului

Mai mulți tineri din UTA Găgăuzia au participat la sesiunile de informare organizate de Oficiul teritorial de informare al Parlamentului

Peste o sută de elevi și liceeni de la instituții de învățământ din mai multe localități din UTA Găgăuzia au participat la sesiunile de informare organizate de Oficiul teritorial de informare Comrat al Parlamentului.

Sesiunile au avut ca scop familiarizarea tinerilor cu activitatea instituției legislative, precum și încurajarea acestora de a se implica în activități civice și de a participa la procesul de luare a deciziilor în comunitate. Beneficiari au fost elevii clasei a IX-a de la Gimnaziul „Mina Chiosea” din localitatea Beșalma, de la gimnaziile „Varvara Topal” și „Nicolai Cebanov” din satul Congaz, precum și liceenii de la Liceul Teoretic „Mihail Tuzlov” din localitatea Chirsova.

În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte de interes pentru tineri. Printre acestea sunt oportunitățile programului național „Voucher cultural”, care oferă acces la produse și servicii culturale cum ar fi: spectacole de teatru, concerte, produse cinematografice sau achiziții de carte. Tinerii au fost informați despre Programul de stagii plătite în serviciul public, dedicat studenților și absolvenților instituțiilor de învățământ din țară și care își propune asigurarea unei tranziții a tinerilor de la studii la piața muncii. Discuțiile s-au referit și la modificările din Codul Educației, care vizează integrarea învățământului artistic în sistemul general de educație, precum și alte inițiative menite să sprijine tinerii.

Sesiunile de informare se înscriu în seria activităților organizate de OTIP Comrat menite să faciliteze dialogul dintre tineri și Parlament, precum și să sporească transparența instituției legislative.

Share