Tudor Ulianovschi: Una dintre condițiile esențiale pe care le voi pune ambelor tabere este demisia Guvernului

Tudor Ulianovschi: Una dintre condițiile esențiale pe care le voi pune ambelor tabere este demisia Guvernului

Tudor Ulianovschi, fost candidat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, a anunțat că a primit invitații la discuții din partea echipelor ambilor candidați, care se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidențiale și a acceptat să discute cu ambele echipe, însă decizia finală o va lua după dezbaterile electorale de duminică, dintre cei doi candidați, unde el, echipa sa și cetățenii Republicii Moldova așteaptă „răspunsuri clare la întrebări importante”, informează OFICIAL.

„Una dintre condițiile esențiale pe care le voi pune ambelor tabere este demisia Guvernului. Voi propune ca acest lucru să se întâmple imediat după validarea alegerilor și depunerea jurământului de către noul președinte. În condițiile actuale, niciun candidat pentru funcția de șef al statului nu poate conduce țara eficient, fără o resetare totală a executivului. Moldova are nevoie de un nou cabinet de miniștri și un nou prim-ministru, capabil să ofere o viziune coerentă și să răspundă nevoilor urgente ale cetățenilor noștri, care se confruntă cu sărăcie și criză economică.

Totodată, vă informez că voi fi deschis la discuții cu Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, atât timp cât ambii oferă garanții publice că vor continua ferm parcursul de integrare europeană al Republicii Moldova, în interesele țării și ale cetățenilor”, a spus politicianul.

Ex-ministrul a mai spus că, echipa sa și cetățenii care au votat pentru el așteaptă de la următorul președinte o guvernare competentă, o resetare a puterii executive și un angajament sincer pentru binele comun al țării.

Amintim că, Tudor Ulianovschi a obținut 0,52% sau 7 997 voturi, cel mai mic rezultat înregistrat în cursa prezidențială din 20 octombrie curent. 

Share