(VIDEO) Irina Vlah a spus ce va face mai departe: Demarăm o amplă campanie națională de consultări cu cetățenii, iar apoi vom lua decizia

(VIDEO) Irina Vlah a spus ce va face mai departe: Demarăm o amplă campanie națională de consultări cu cetățenii, iar apoi vom lua decizia

Irina Vlah, președintele „Platformei Moldova”, ex-candidat independent la alegerile prezidențiale, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că, în cadrul scrutinului, a obținut „un suport apreciabil din partea cetățenilor” și le-a adresat mulțumiri pe această cale. Totodată, ea a anunțat ce va face mai departe în plan politic – va lansa consultări cu cetățenii, iar la final va lua unele decizii.

„Eu am dat deja aprecierile de rigoare la ce s-a întâmplat în campania electorală şi nemijlocit în ziua alegerilor, de aceea nu voi repeta. În cadrul acestui briefing mă voi referi la situația ce s-a creat după alegeri, dar şi la acțiunile de mai departe.

Astfel, începând cu ziua de luni, a doua zi după alegeri, am primit o mulțime de apeluri şi mesaje de la cetățenii care au votat pentru candidatura mea şi care mă întreabă ce facem mai departe. Acești oameni minunați îmi spun sincer că doresc să fie în continuare alături de mine, ca împreună să contribuim la schimbarea în bine a situației din Republica Moldova. Oamenii vor să se implice. Fără o implicare masivă a oamenilor care nu sunt indiferenți de soarta țării, Republica Moldova nu poate fi salvată.

Dat fiind această situație, împreună cu echipa mea, am luat decizia de a demara o amplă campanie națională de consultări cu cetățenii privind acțiunile de mai departe. Aşa cum am făcut deja de atâtea ori, inclusiv în acest an, vom merge în localități și vom discuta direct cu oamenii. Vom merge în special în localitățile unde am fost votată de un număr semnificativ de alegători. Acești oameni au investit speranțe în votul lor şi acum este corect ca ei să fie implicați direct în procesul de luare a deciziilor pentru viitor. Vom discuta cu cetățenii şi despre așteptările pe care le au şi cum ele pot deveni realitate. Iar la finalul acestei campanii, voi anunța public ce cred oamenii şi care sunt deciziile de mai departe ca urmare a acestor consultări”, a relatata politiciana.

Irina Vlah a subliniat că ea a demonstrat deja că toate deciziile importante le ia doar după ample consultări cu cetățenii.

„Aşa voi face şi de această dată. Nu accept abordarea când politicienii merg în faţa oamenilor numai în alegeri, iar a doua zi după alegeri dispar şi nu-i mai interesează ce cred cetățenii. Am fost, sunt şi voi fi în continuare alături şi împreună cu oamenii. Ei merită respect. Voi folosi orice ocazie pentru a le demonstra că vocea lor pentru mine chiar contează. Opiniile, aşteptările lor au fost, sunt şi vor fi pentru mine o piatră de temelie în tot ce fac şi voi face în politica moldovenească.

Sunt sigură că şi de această dată oamenii mă vor ajuta să iau o decizie corectă. Iar care va fi această decizie voi anunța public la finalul campaniei de consultări cu cetăţenii”, a menționat ea.

Precizăm că, Irina Vlah, la alegerile prezidențiale, în calitate de candidat independent, a obținut 5.38% sau 83 193 voturi.

Share