Biroul relații cu diaspora lansează, în premieră, Programul „DOR de Tradiții”

Biroul relații cu diaspora lansează, în premieră, Programul „DOR de Tradiții”

Biroul relații cu diaspora (BRD) lansează, în premieră, Programul „DOR de Tradiții”, un proiect pilot derulat sub egida Guvernului Republicii Moldova. Programul își propune să apropie copiii din diasporă de valorile și tradițiile autentice ale țării noastre, consolidând legătura cu rădăcinile culturale și asigurând transmiterea patrimoniului național din generație în generație.

Cine poate participa și în ce constă programul?

Ediția inaugurală a taberei de iarnă „DOR de Tradiții” va avea loc în perioada 23 – 28 decembrie 2024, reunind 30 de copii din diaspora. Participanții vor explora obiceiurile și tradițiile de iarnă prin excursii, activități educative și interactive, alături de meșteri populari și oameni de cultură din țară.

Condiții de participare:

  • Vârsta candidaților: 12-17 ani;
  • Nivel de comunicare: limba română la nivel conversațional de bază și înțelegere medie;
  • Prioritate: candidații care nu au participat anterior în cadrul altor Programe organizate de BRD.

Înscrierea se va desfășura în perioada 16 octombrie – 16 noiembrie 2024, conform principiului „primul venit, primul servit”. Participanții vor completa formularul de înscriere: https://bit.ly/DORdeTraditii

Notă: Participarea la program este gratuită. Toate cheltuielile sunt asigurate din bugetul de stat, participanții suportă doar cheltuielile de transport spre/din Republica Moldova și pentru asigurarea medicală.

Programul „DOR de Tradiții” a fost creat ca răspuns la interesul crescut al comunităților din diaspora pentru menținerea conexiunii emoționale cu Republica Moldova și păstrarea valorilor naționale. Prin acest proiect, copiii și tinerii din diaspora vor avea ocazia să redescopere esența tradițiilor țării în care își au rădăcinile.

Vă așteptăm să vă alăturați acestei aventuri culturale și să redescoperim împreună frumusețea tradițiilor de iarnă!

Share