Vasile Tarlev propune crearea unui Centru Financiar Internațional (MFC) în țară

Vasile Tarlev propune crearea unui Centru Financiar Internațional (MFC) în țară

Candidatul la alegerile prezidențiale, Vasile Tarlev, a prezentat un program ambițios de dezvoltare a Republicii Moldova, în centrul căruia se află crearea unui Centru Financiar Internațional (MFC) în țară.

„Ca patriot al țării mele, vreau să prezint programul de dezvoltare a Moldovei”, a declarat Tarlev, subliniind că acest proiect ar putea transforma Moldova într-un hub financiar global, inspirat de modelele de succes din Elveția și Singapore.

Fostul premier a explicat că, încă dinaintea campaniei electorale, a analizat provocările actuale ale țării și a văzut potențialul politicii de neutralitate.

„Analizând experiența Elveției, Singapore-ului și a altor țări dezvoltate, sunt gata să anunț despre crearea unui Centru Financiar Internațional pe teritoriul Moldovei”, a spus acesta, adăugând că a atras deja experți din Kazakhstan, Belarus, Elveția și Emiratele Arabe Unite pentru a construi acest proiect.

Programul său se bazează pe câteva direcții strategice: „Moldova, la fel ca Singapore, are o poziție geografică strategică… poate deveni un nod internațional de transport și logistică”, a subliniat Tarlev.

El a punctat, de asemenea, importanța liberalizării economice și atragerii de investiții prin politici fiscale favorabile și garantarea drepturilor investitorilor pentru 30 de ani.

În ceea ce privește educația, politicianul a subliniat necesitatea de a pregăti tineretul pentru domenii cheie, precum tehnologia și biomedicina.

„Este esențial să formăm cadre calificate, iar angajarea cetățenilor moldoveni în aceste proiecte să fie o prioritate”, a adăugat el.

Tarlev a îndemnat întreaga clasă politică să își unească eforturile pentru realizarea acestui proiect, menționând că „MFC nu este doar o soluție pentru problemele fiscale, ci o preferință și o oportunitate pentru dezvoltarea afacerilor.”

El a încheiat cu un apel către ceilalți candidați la președinție și partidele politice: „Îndemn toți candidații la funcția de președinte să se alăture acestui proiect pentru a reînvia viitorul Moldovei”, a conchis candidatul la prezidențiale.

Share