Alexandr Stoianoglo condamnă amenințările îndreptate împotriva unui candidat la alegerile prezidențiale

Alexandr Stoianoglo condamnă amenințările îndreptate împotriva unui candidat la alegerile prezidențiale

Candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, condamnă amenințările îndreptate împotriva oricărui candidat electoral, informează OFICIAL.

El spune că orice astfel de acțiuni subminează procesul democratic și integritatea campaniei electorale.

Alexandr Stoianoglo solicită organelor de drept să ia act de amenințările împotriva unuia dintre candidații la funcția de președinte și să se autosesizeze în conformitate cu legea pentru investigarea operativă, completă și obiectivă a circumstanțelor cazului, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor implicate în acțiuni ilegale.

„Concomitent, este esențial ca autoritățile competente să asigurare protecția și securitatea persoanei supuse amenințărilor, pentru a garanta desfășurarea campaniei în condiții de siguranță și corectitudine.

Un astfel de act subminează fundamentul procesului democratic și pune în pericol ordinea constituțională. Consider că în loc de intimidare, concurența electorală trebuie să fie un exercițiu al dezbaterilor de idei și soluții pentru cetățeni.

Este esențial ca autoritățile să acționeze prompt și să garanteze protecția personală, conform normelor în vigoare, pentru a preveni orice altă încercare de destabilizare a campaniei electorale. Drepturile fiecărui candidat trebuie protejate fără compromisuri”, spune Alexandr Stoianoglo.

Share