Autoritățile de la Chișinău, despre comentariul reprezentantului de la Tiraspol despre referendum: Este una manipulativă

Autoritățile de la Chișinău, despre comentariul reprezentantului de la Tiraspol despre referendum: Este una manipulativă

Cu referire la comentariul reprezentantului politic de la Tiraspol privind organizarea referendumului din 20 octombrie curent, Biroul politici de reintegrare a venit cu o serie de precizări, menționând: „Toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de locul de trai, sunt așteptați la scrutinul electoral prezidențial și referendumul din 20 octombrie. Pentru concetățenii noștri din raioanele de est vor fi deschise 30 de secții de votare aflate în perimetrul Zonei de Securitate, în localități aflate sub controlul efectiv al autorităților constituționale. Deschiderea unor secții de vot în perimetrul necontrolat, acolo unde nu există nicio garanție privind siguranța procesului, nicio certitudine că nu vor fi interferențe externe ce pot prejudicia rezultatul, este contrară normelor legale”, informează OFICIAL.

„Informăm, că pe parcursul ultimelor săptămâni Tiraspolul creează impedimente suplimentare pentru accesul reprezentanților partidelor politice, dar și a jurnaliștilor sau oamenilor de cultură din dreapta Nistrului pentru a evita orice interacțiune a acestora cu cetățenii Republicii Moldova din raioanele de est. Structurile nelegale de forță ale Tiraspolului verifică minuțios toate mijloacele de transport care se îndreaptă spre municipiul Bender și Stânga Nistrului pentru a împiedica difuzarea materialelor electorale ori a publicității legate de referendumul din 20 octombrie” – a declarat Biroul.

Totodată, instituția a spus că, nici chiar solicitarea Biroului politici de reintegrare de a permite în ziua desfășurării referendumului accesul reprezentaților comisiilor electorale cu urna mobilă în raioanele de est nu a fost acceptată de Tiraspol. Implicit, comentariul reprezentantului politic de la Tiraspol poate fi interpretat doar ca o acțiune manipulativă, făcută, cel mai probabil, la comanda unor forțe externe.

În acest context, autoritățile moldovenești cer încă o dată Tiraspolului să se abțină de la orice obstrucționare a scrutinului și referendumului din 20 octombrie, precum și de la orice tentativă de a se implica – direct ori indirect – în procesul electoral.

Share