Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Vicepreședintele Parlamentului European, Victor Negrescu

Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Vicepreședintele Parlamentului European, Victor Negrescu

Perspectivele intensificării cooperării dintre Parlamentul European și Parlamentul Republicii Moldova au fost discutate astăzi la întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Vicepreședintele Parlamentului European, Victor Negrescu, și șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Jānis Mažeiks.

Oficialii au abordat aspecte ce vizează întărirea relațiilor dintre cele două parlamente, inclusiv, au subliniat necesitatea menținerii dialogului în contextul aderării Republicii Moldova la UE, dar și efectuării schimbului de experiență între parlamentarii și funcționarii celor două instituții.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat țării noastre până în prezent și a accentuat importanța instituționalizării relațiilor dintre cele două parlamente. „Mulțumesc pentru suportul acordat Republicii Moldova, în contextul în care ne aflăm într-o situație nu tocmai simplă. Este important ca să actualizăm relațiile, să avem puncte de contact și să creăm un oficiu al nostru la Parlamentul European”, a spus șeful legislativului.

De asemenea, discuțiile au vizat și importanța combaterii falsurilor și manipulării în procesul electoral, dar și măsurile întreprinse de autorități în acest sens.

„Legislativul european sprijină parcursul european al Republicii Moldova”, a menționat eurodeputatul Victor Negrescu. În context, Victor Negrescu a făcut referire la Rezoluția adoptată recent de Parlamentul European prin care reiterează sprijinul necondiționat pentru parcursul european al Republicii Moldova și combaterea riscurilor de securitate.

Share