PSDE îndeamnă toți cetățenii să iasă masiv la urne și să spună „DA” hotărât, pentru a închide încă o etapă decisivă în istoria țării noastre

PSDE îndeamnă toți cetățenii să iasă masiv la urne și să spună „DA” hotărât, pentru a închide încă o etapă decisivă în istoria țării noastre

Partidul Social Democrat European (PSDE) reiterează rolul crucial al referendumului constituțional din 20 octombrie, amintind, totodată, că „deschiderea negocierilor de aderare la UE nu este un succes obținut peste noapte, cum încearcă să-l prezinte actuala guvernare. Procesul de integrare europeană nu a fost început de PAS și nici nu se va încheia odată cu plecarea acestei guvernări”, a declarat președintele PSDE, Ion Sula, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit liderului social-democrat, procesul de integrare europeană a început demult, iar primul document care a cimentat acest parcurs a fost Planul de Acțiuni Uniunea Europeană – Republica Moldova, semnat în februarie 2005, adică acum 20 de ani. A urmat un lung proces de transformări și ajustări, o comunicare intensă cu Occidentul, fiind puse bazele unor parteneriate strategice. Au fost perioade în care relațiile cu UE au fost foarte bune și perioade în care s-au înrăutățit.

„Este important ca lumea să înțeleagă că boicotarea referendumului sau, mai rău, votul împotriva integrării europene nu se rezumă doar la sfidarea actualei guvernări, pe care multă lume este supărată, pe bună dreptate. Înseamnă mult mai mult! Înseamnă compromiterea acestui efort îndelungat, înseamnă aruncarea Republicii Moldova cu cel puțin 20 de ani în urmă. E ca și cum un maratonist care se apropie de finiș după o cursă de zeci de kilometri, ar renunța la ea pe ultima sută de metri și ar începe să alerge înapoi”, a menționat liderul PSDE.

Pentru a nu admite un astfel de scenariu, PSDE îndeamnă toți cetățenii să iasă masiv la urne, pe 20 octombrie, și să spună un „DA” hotărât, pentru a închide încă o etapă decisivă în istoria țării noastre.

Share