România a donat Republicii Moldova aproape 100 mii de volume în format fizic și tot atâtea în format digital. Cărțile vor ajunge în 300 de biblioteci

România a donat Republicii Moldova aproape 100 mii de volume în format fizic și tot atâtea în format digital. Cărțile vor ajunge în 300 de biblioteci

România a donat Republicii Moldova aproape 100.000 de volume în format fizic și tot atâtea în format digital, care vor ajunge în 300 de biblioteci din întreaga țară. Acestea au fost achiziționate de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), din cadrul Guvernului României. Astăzi, camioanele au ajuns în Piața Marii Adunări Naționale, iar la evenimentul de donare a acestora a participat și Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Cărțile sunt atât în format fizic, cât și în format digital și vor ajunge în 200 de localități din Republica Moldova. Este vorba despre volume valoroase, scrise în limba română, care aparțin unor autori clasici și contemporani, români și străini.

„Este cea mai mare și de amploare donație de acest gen, din ultimii 34 de ani, pe care România o face Republicii Moldova. România creează, în continuare, și poduri culturale, și poduri fizice în Republica Moldova și vom continua să facem acest lucru. Ne bucurăm că putem să venim în sprijinul iubitorilor de carte din toate colțurile țării și, prin acest lucru, vrem să consolidăm relația specială dintre România și Republica Moldova”, a menționat secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.

Prezent la eveniment, Președintele Parlamentului, Igor Grosu a remarcat suportul substanțial acordat de România, în diverse sectoare. „Dacă, pentru o clipă, ne amintim de cel puțin ultimele săptămâni, vedem evenimente foarte frumoase – de la poduri, podul de la Ungheni, la microbuzele școlare, care au fost donate de statul român, la cel mai mare lot de carte din istoria noastră și multe alte lucruri frumoase, despre care încă o să auzim. Mulțumesc celor care au venit cu această idee, editurilor care au susținut-o și felicitări pentru toți beneficiarii”, a declarat șeful legislativului.

Pentru procurarea acestora, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, a alocat un buget de aproape 4 milioane de lei românești.

Share