31 mii pensionari vor primi o plată unică de 2 300 lei

31 mii pensionari vor primi o plată unică de 2 300 lei

Guvernul Republicii Moldova a lansat 𝘂𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺 𝗱𝗲 𝗽𝗹𝗮̆𝘁̦𝗶 𝘂𝗻𝗶𝗰𝗲 𝗱𝗲 𝟮𝟯𝟬𝟬 lei 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝟯𝟭 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗶𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗮 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝗮𝘂 𝗮𝘃𝘂𝘁 𝘂𝗻 𝘀𝘁𝗮𝗴𝗶𝘂 𝗺𝗶𝗻𝗶𝗺 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝘁𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝟰𝟬 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶 𝗶𝗮𝗿 𝗶̂𝗻 𝗽𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁 𝗮𝘂 𝗼 𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝗲 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝗶𝗰𝗮̆ 𝗱𝗲 𝟯𝟯𝟬𝟬 lei.

Toți pensionarii care la momentul pensionării au avut un stagiu de cotizare de minim 40 de ani și o pensie mai mică de 3300 mdl vor primi o plată unică în valoare de 2300 mdl.

La momentul actual sunt 31 000 de pensionari care se încadrează în condițiile de mai sus, toți aceștia vor beneficia de plata unică.

Plata unică va fi oferită din oficiu, în mod pro activ fără a exista nevoia ca pensionarii vizați să se adreseze la CNAS, să colecteze sau să ofere oarecare documente justificative.

Plata va fi disponibilă la oficiile poștale la începutul lunii noiembrie, pentru a beneficia de plată, pensionarii vizați, se vor prezenta cu buletinul la oficiul poștal. Toți pensionarii beneficiari vor primi notificări din partea Guvernului.

Stagiul minim de cotizare la moment este de 34 de ani. Am selectat această categorie de pensionari deoarece aceștia au lucrat și au contribuit cel puțin 6 ani peste stagiul de cotizare, dar pentru că au muncit în sectoare cu salarii mici, s-au pomenit cu o pensie minimă sau o pensie sub 3300 mdl.

Share