Președintele Parlamentului a discutat cu reprezentanții Misiunii Fondului Monetar Internațional

Președintele Parlamentului a discutat cu reprezentanții Misiunii Fondului Monetar Internațional

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu reprezentanții Misiunii Fondului Monetar Internațional, care se află într-o vizită de documentare la Chișinău, în perioada 1-11 octombrie 2024. Scopul principal al experților FMI este de a analiza evoluțiile recente din economie, a evalua perspectivele și riscurile la nivel macroeconomic și a se informa despre progresul atins în implementarea acțiunilor din cadrul programului susținut de FMI. 

Președintele Parlamentului a declarat că legislativul respectă programul legislativ asumat, în special pe dimensiunea reformei justiției și a întăririi sistemului financiar-bancar. „Evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor este un proces ireversibil. Trebuie să avansăm, pentru că doar așa ne putem asigura că vom construi un stat puternic, cu instituții rezistente, care să livreze rezultate palpabile pentru cetățeni”, a menționat șeful legislativului.

Igor Grosu a mulțumit echipei FMI pentru suportul financiar și tehnic, în special în această perioadă importantă pentru țara noastră, și a asigurat că Parlamentul rămâne deschis și transparent pentru o colaborare strânsă. La discuțiile cu experții FMI au mai participat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, și președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Veronica Roșca.

În această perioadă, Misiunea FMI poartă discuții în contextul celei de-a șasea evaluări a programului susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF) și evaluării a doua a programului susținut prin Mecanismul de finanțare pentru reziliență și sustenabilitate (RSF).

Share