Andrei Năstase: Europenismul nu se măsoară în cuvinte, și nimeni nu are monopol pe drumul Moldovei spre Vest

Andrei Năstase: Europenismul nu se măsoară în cuvinte, și nimeni nu are monopol pe drumul Moldovei spre Vest

Andrei Năstase, candidat independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie curent, afirmă că europenismul nu se măsoară în cuvinte, și nimeni nu are monopol pe drumul Moldovei spre Vest, dar și că dorește ca „Bruxelles-ul să vadă în Moldova un partener puternic, capabil să trăiască pe propriile picioare”, informează OFICIAL.

„Patrimoniul nostru cel mai de preț este sculptat din trei piloni de neclintit: Familia, Pământul și Tradițiile. Familia ne este rădăcina ce ne ține uniți, ne sprijină în vremuri grele și ne hrănește sufletele. Pământul, mănos și generos, e sursa vieții și a datinilor noastre de veacuri, pe care-l apărăm cu dragoste și recunoștință. Tradițiile sunt cântecele și poveștile care curg prin sângele nostru, firul nevăzut ce ne leagă de străbuni și de viitor. Aceste valori nu se negociază. Vă garantez că le voi apără cu sufletul și cu paloșul, cu Legea și cu buna credință. E patrimoniul nostru de neam, ce se transmite, intact, din generație în generație, pentru ca Moldova să dăinuiască.

Europenismul nu se măsoară în cuvinte, și nimeni nu are monopol pe drumul Moldovei spre Vest. Îmi doresc o aderare rapidă, dar vreau ca Bruxelles-ul să vadă în Moldova un partener puternic, capabil să trăiască pe propriile picioare. Nu voi pleca să cerșesc granturi și ajutoare, ci să negociez în numele unei țări mândre și independente. Moldova trebuie să aibă o piață liberă, o economie funcțională și un stat de drept. Nu voi fi președintele care se plânge și cere mila altora, ci președintele unei Moldove mândre și prospere, cu oameni liberi care păstrează tradițiile și cultura”, a declarat politicianul într-o postare pe Facebook.

Candidatul a mai spus că, Moldova va fi parte a familiei europene, iar acest drum ne va aduce nu doar oportunități, ci și garanții de securitate pentru noi și pentru familiile noastre. „Eu cred într-o Moldovă mândră, o Moldovă a demnității, care respectă rădăcinile și vrea să adere la Europa cu capul sus”, a conchis Andrei Năstase.

Share