UEFA PLAYMAKERS. În vizită la Gimnaziul Ustia din Dubăsari

UEFA PLAYMAKERS. În vizită la Gimnaziul Ustia din Dubăsari

Echipa Playmakers a vizitat recent Gimnaziul Ustia din raionul Dubăsari, unde fetele din localitate au avut parte de o experiență inedită în cadrul celei de-a șasea ediții a programului UEFA Playmakers. 

Timp de 45 de minute, ele s-au bucurat de activități dinamice inspirate din povestea „Frozen 2”. Elsa și Anna, personajele preferate, au ghidat prin povestirile lor magice sesiunile de mișcare și joacă, aducând entuziasm și energie în rândul fetelor.

Obiectivul principal al acestei vizite a fost de a susține dezvoltarea locală a proiectului și de a oferi suport pentru continuarea programului, care este parte integrantă a strategiei de creștere a fotbalului feminin. Această inițiativă a transformat joaca în fotbal, oferindu-le fetelor oportunitatea de a face mișcare într-un mod creativ și distractiv, și a avut un impact pozitiv atât asupra participanților, cât și asupra antrenorilor.

Avem în acest moment 22 de centre active Playmakers în toată țara. Faptul că nu a existat un astfel de program până acum, dedicat acestor categorii de vârstă, a ajutat la popularizarea programului atât în rândul cluburilor de fotbal feminin, cât și al școlilor și grădinițelor. Principalul obiectiv este să oferim oportunitatea tuturor care doresc să se alăture acestui proiect care reprezintă o parte a programului de dezvoltare a fotbalului feminin.” a declarat Natalia Ceban, manager proiectului UEFA Playmakers al FMF.

Echipa FMF prezentă la eveniment a fost formată din Natalia Ceban, managera proiectului UEFA Playmakers, Svetlana Patraș, coordonatoarea proiectului „Fotbal sigur pentru copii din Moldova” și Larisa Lazari, instructoarea proiectului.

UEFA Playmakers este un sistem unic de antrenament, conceput pentru a atrage și implica cât mai multe fete în fotbal prin mișcare, joc și magia povestirilor Disney renumite în întreaga lume. Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Share