Igor Munteanu depus cerere de recurs la Curtea Supremă de Justiție contra Hotărârii Curții de Apel Chișinău

Igor Munteanu depus cerere de recurs la Curtea Supremă de Justiție contra Hotărârii Curții de Apel Chișinău

Igor Munteanu, liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), a depus astăzi cerere de recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) contra Hotărârii Curții de Apel Chișinău (Nr.3-124/24 din 01.10.2024), pe care o consideră ilegală și neîntemeiată, informează TRIBUNA. 

„CAC vrea să scoată basma curată CEC, care a invalidat buletine perfect valabile (ceea ce am dovedit), a extins nepermis temeiuri neprevăzute de lege, îngrădind drepturi pe care nu le poate restricționa, protejate de Constituție și aflate sub monitorizarea Comisiei de la Veneția (para 6, nr.1093/2022 din 20.10.2022).

Apropo, Curtea de apel Chișinău a tolerat în mod dubios neprezentarea referinței și dosarului administrativ al CEC în termenul stabilit chiar prin încheierea sa, a respins acordarea de timp suplimentar avocatului meu pentru examinarea probelor aduse de CEC, a tratat superficial raportul CEC, generat „proaspăt” pentru instanță, ceea ce însemna ca ne-integistrarea mea s-a făcut pe „degete”, nu pe raportul care trebuia să fie întocmit conform Art.164 din Regulamentul grupurilor de inițiativă.

Mai mult, am identificat buletine perfect valabile pe care CEC le-a invalidat în grabă să raporteze “misiunea îndeplinită”. Așadar, Art.141, alin.1 din Codul Administrativ susține ca „Un act administrativ individual este nul dacă conține un viciu deosebit de grav și acest lucru este evident în cadrul aprecierii concludente a tuturor circumstanțelor care se i-au în considerare””, a relatat el.

Liderul CUB a concluzionat: „Asta-i situația, stimați reprezentanți ai sistemului de drept, reparați ce au stricat nesăbuit alții!”.

Share