A vrut să cumpere criptovalută în valoare de 20 mii euro, dar a devenit victima unei tâlhării

A vrut să cumpere criptovalută în valoare de 20 mii euro, dar a devenit victima unei tâlhării

Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, au obținut o sentință de condamnare în privința unui bărbat, în vârstă de 26 de ani, acuzat de tâlhărie. 

Potrivit învinuirii înaintate de procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, la data de 24 iunie 2024, aproximativ orele 15:20, inculpatul,  urmărind scopul săvârșirii unui atac tâlhăresc, aflându-se pe str. Bogdan Voievod, mun. Chișinău, prin aplicarea unui spray lacrimogen, i-a sustras suma de 4850 euro unui bărbat, după care a plecat într-o direcție necunoscută.

Din declarațiile părții vătămate, pe inculpat l-a cunoscut în aceeași zi, prin intermediul aplicației „Telegram”, dorind să procure de la el criptovalută la un preț rezonabil. După ce s-au întâlnit cu inculpatul, partea vătămată urmă să îi transmită bani în sumă de 20 000 euro pentru 21 380 USDT.  În timp ce se afla în mașina personală, împreună cu inculpatul și număra banii, a fost atacat cu gaz lacrimogen de inculpat care a reușit să îi sustragă o parte din sumă și să fugă.

Astfel, conform sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, inculpatul a fost condamnat la 9 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Inculpatul a refuzat să facă declarații. În privința acestuia a fost aplicată măsura preventivă arestul preventiv până la devenirea definitivă a sentinței, cu luarea sub strajă din sala de judecată.

Acesta nu este la prima abatere de ordin penal, anterior fiind judecat pentru mai multe furturi.

Share