Fotbal pe plajă. Lotul Moldovei pentru preliminariile FIFA Beach Soccer World Cup 2025

Fotbal pe plajă. Lotul Moldovei pentru preliminariile FIFA Beach Soccer World Cup 2025

Selecționerul Ruslan Pernai a anunțat lotul echipei naționale de fotbal pe plajă a Moldovei pentru meciurile din cadrul calificărilor la FIFA Beach Soccer World Cup 2025, care vor avea loc în Andalucía, Cádiz. „Tricolorii” vor evolua în grupa D alături de reprezentativele similare din Belarus și Belgia. Acest turneu, programat să se desfășoare între 4 și 13 octombrie 2024, va stabili cele patru echipe care se vor alătura selecționatelor deja calificate în baza ratingului BSWW la turneul final din Seychelles care se va desfășura în perioada 1-11 mai 2025. Meciurile Moldovei vor fi transmise pe We Sport TV.

Lotul convocat de Ruslan Pernai:

Portari: Alexei Capsamun, Nicolae Garanovschi
Fundași: Anatoli Lepodatu, Alexandr Ceh, Artiom Turta, Alexandru Sîrghi
Atacanți: Dumitru Ciobotaru, Andrei Florea, Nicolae Ignat, Grigore Cojocari, Eugeniu Borovschi, Dumitru Graur
Antrenor: Ruslan Pernai

Programul meciurilor Naționalei Moldovei:

6 octombrie 2024. Ora 16:00. Moldova –  Belgia (Main Stadium, Playa de la Victoria, Cádiz)
7 octombrie 2024. Ora 15:00. Belarus – Moldova (Main Stadium, Playa de la Victoria, Cádiz)

De menționat că pe 8 octombrie va mai avea loc un meci între echipele de pe locul 2 și 3 din grupă. Rezultatul va conta pentru clasamentul general.

După retragerea României și Turciei, 21 de echipe vor participa la acest turneu. Competiția începe cu Faza Grupelor, între 4 și 8 octombrie, unde echipele sunt împărțite în 6 grupe (3 grupe de 3 echipe și 3 grupe de 4 echipe). Doar primele 16 echipe vor avansa în Runda de 1/16, care se va desfășura pe 9 octombrie. Echipele învinse vor încheia competiția la această dată.

Între 10 și 12 octombrie, echipele câștigătoare din Runda de 1/16 vor participa la Faza Grupelor II, formând 2 grupe de câte 4 echipe. Turneul se va încheia pe 13 octombrie cu finala și meciurile pentru pozițiile finale.

De menționat că cele mai bune două echipe din fiecare grupă a fazei a doua vor obține biletele pentru FIFA Beach Soccer World Cup 2025 din Seychelles.

Share