(VIDEO) Andrei Năstase a desfășurat un flashmob la Procuratura Generală „Unde-s miliardele?”

(VIDEO) Andrei Năstase a desfășurat un flashmob la Procuratura Generală „Unde-s miliardele?”

Andrei Năstase, candidat independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova, astăzi, a desfășurat un flashmob la Procuratura Generală cu genericul „Unde-s miliardele?”, informează OFICIAL.

„Tot mai mulți specialiști naționali și internaționali ne atenționează despre îndatorarea fără precedent în Republica Moldova. Din 1990 încoace așa ceva nu s-a mai întâmplat. Din 2019 până în prezent – de la 52 miliarde de lei datorie externă am ajuns la 113 miliarde lei datorie externă. Rețineți aceste cifre despre care nu o să auziți de la cei de la guvernare, pentru că ei vorbesc doar de viitorul luminos de după 2030, când ei nu vor mai fi pe aici”, a declarat politicianul.

Andrei Năstase a remarcat că datoria noastră, a fiecărui cetățean, a crescut de aproape de 2 ori. în mandatul actualului șef al statului – de la 25 mii lei, urmare a „furtului miliardului”, „astăzi am ajuns la peste 56 mii lei”. „Ne-au îndatorat și copiii copiilor noștri. Acesta e rezultatul unei guvernări incompetente”, a adăugat el.

Candidatul a spus că ei au venit astăzi la Procuratură pentru că instituția e „aservită politic”, „procurorul general a fost ales ca la cărți”, iar reforma justiției nu a fost înfăptuită, așa cum s-a promis.

„Nu aceasta ne-am dorit, nu pentru aceasta am luptat. Ne-am dorit o veritabilă reformă a justiției, ne-am dorit un procuror general independent…”, a adăugat Andrei Năstase.

Totodată, politicianul a spus că, prin acest flashmob, cer tragerea la răspundere a celor care au îndatorat țara atât de mult și să investigheze ce s-a făcut cu zecile de miliarde venite de la europeni.

„Mă angajez, în calitate de președinte, să organizez un audit popular, astfel încât toate deciziile care au dus la îndatorarea Republicii Moldova să fie investigate”, a anunțat candidatul la șefia statului.

Share