PSDE a semnat Codul de conduită la referendumul republican constituțional

PSDE a semnat Codul de conduită la referendumul republican constituțional

Partidul Social Democrat European (PSDE) a semnat Codul de conduită privind desfășurarea și reflectarea campaniei electorale pentru referendumul republican constituțional din 20 octombrie curent, informează OFICIAL.

Prin semnarea acestui document, PSDE se angajează să respecte normele de conduită pe parcursul campaniei electorale pentru a asigura un proces electoral corect, democratic, nediscriminatoriu, în strictă conformitate cu legislația națională și standardele internaționale.

PSDE se obligă să informeze corect și obiectiv alegătorii despre opțiunea pe care o promovează în cadrul referendumului republican constituțional, arătând avantajele și beneficiile aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Totodată, formațiunea se angajează să respecte drepturile, libertățile și demnitatea alegătorilor și a altor participanți la procesul electoral, să nu admită intimidarea funcționarilor electorali și a alegătorilor, să evite orice formă de corupere a alegătorilor, pentru garantarea unor alegeri libere și corecte.

Share