Igor Munteanu: Azi, CEC ne-a informat că în urma verificărilor efectuate au fost invalidate 2887 semnături

Igor Munteanu: Azi, CEC ne-a informat că în urma verificărilor efectuate au fost invalidate 2887 semnături

Igor Munteanu, liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), candidatul formațiunii la funcția de Președinte, afirmă că ar exista o problemă legată de înregistrarea sa în cursa electorală, informează OFICIAL.

„Săptămâna trecută, CUB a prezentat în adresa CEC un număr format din 612 liste de subscripție pe suport de hârtie, conținând 17504 semnături de susținere. Au fost acoperite 22 raioane. A urmat prelucrarea lor. Azi, CEC ne-a informat că în urma verificărilor efectuate au fost invalidate 2887 semnături și că ar exista o problemă legată de înregistrarea mea în cursa electorală.

Verificările efectuate de CEC au vizat în special acele raioane în care semnăturile colectate depășeau cu puțin (60-100) plafonul stabilit de Codul Electoral, astfel, transformând procedura de validare într-un instrument de represalii politice contra candidaților incomozi”, a declarat el.

Politicianul a mai spus că abia așteaptă decizia CEC pe acest subiect pentru a cere niște explicații autorității electorale și pentru a pune niște întrebări autorilor.

„Să vedem unde se va ajunge cu un sistem ticăloșit de influența partidului stat”, a conchis candidatul desemnat.

Share