Luptătorii din Republica Moldova au participat la Campionatul Mondial de lupte pe plajă

Luptătorii din Republica Moldova au participat la Campionatul Mondial de lupte pe plajă

Luptătorii din Republica Moldova au participat în perioada 17 – 22 septembrie la Campionatul Mondial de lupte pe plajă, dar și la Turneul Internațional din categoria World Series, rezervat seniorilor, ambele competiții fiind găzduite de orașul Katerini, Grecia.

La categoria de vârstă sub 17 ani, Stanislav Diaconu a ocupat locul III. Discipolul Liceului Republican cu Profil Sportiv a cucerit medalia de bronz în categoria de greutate de până la 50 kg.

Luptătorii moldoveni au avut o evoluție remarcabilă și la categoria de vârstă sub 20 de ani, acolo unde trei reprezentanți ai țării noastre au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

Ion Berghi, Ion Marcu, și Alexandru Borș, la masculin, dar și Luciana Beda, la feminin, au devenit campioni mondiali la această categorie de vîrstă, iar Laurențiu Marcu și-a adjudecat titlul de vicecampion mondial.

În concursul Turneului Internațional din categoria World Series, rezervat seniorilor, Vasile Diaconu a devenit campion la categoria de greutate de până la 80 kg, iar Alexandru Borș a completat podiumul de premiere la categoria de greutate de până la 90 kg.

Deplasarea luptătorilor moldoveni la Campionatul Mondial de lupte pe plajă, rezervat sportivilor sub vârsta de 17 și 20 de ani, dar și la Turneul Internațional din categoria World Series, a fost posibilă cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

Share