Alexandr Stoianoglo, la Taraclia: Minoritățile nu sunt doar o parte din societate, ci o forța

Alexandr Stoianoglo, la Taraclia: Minoritățile nu sunt doar o parte din societate, ci o forța

Discuții extrem de consistente am avut astăzi cu locuitorii din Taraclia. Despre provocările cu care se confruntă comunitatea. Despre protecția etnicilor bulgari de aici, care au dreptul la păstrarea limbii, identității și dezvoltarea statutului  lor etnocultural.

Este esențial să dezvoltăm zonele economice libere din Tvardița și Taraclia, motivând investitorii să vină aici pentru dezvoltarea afacerilor. Cetățenii din Tvardița sunt profund dezamăgiți de lipsa dialogului cu actuala guvernare. Ei cred că puterea le-a întors spatele și i-a lăsat singuri, față în față problemele lor sociale. Sistemul educațional trebuie sprijinit, iar condițiile adecvate asigurate pentru a preveni închiderea școlilor.

I-am asigurat că voi lupta pentru o politică socială și economică care să includă toți cetățenii, să indexăm pensiile conform legii și să ne asigurăm că nevoile persoanelor vulnerabile sunt prioritizate. În acest demers, i-am asigurat că voi face totul pentru ca să păstrăm independența și suveranitatea statului. Și să fie pace în țară.

Mesajul meu este clar: „La Taraclia, minoritățile nu sunt doar o parte din societate, ci o forță ce îmbogățește identitatea Moldovei.” Împreună, ne angajăm să rezolvăm problemele, să modernizăm regiunea și să asigurăm un viitor mai bun pentru toți cetățenii, indiferent de etnie.

Voi continua să ascult, să învăț și să acționez pentru a garanta Dreptate pentru toți!

Următoarea destinație: Cahul.

Share