Ion Chicu și Irina Vlah – înregistrați în cursa electorală la prezidențiale. AUR înregistrat în calitate de participant la referendum

Ion Chicu și Irina Vlah – înregistrați în cursa electorală la prezidențiale. AUR înregistrat în calitate de participant la referendum

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat înregistrarea a doi candidați la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024: Ion Chicu, desemnat de Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” și Irina Vlah, desemnată de un grup de cetățeni.

În același context, CEC a înregistrat simbolurile electorale ale candidaților pentru imprimarea în buletinul de vot la alegerile prezidențiale, reprezentanții candidaților în Comisia Electorală Centrală și a confirmat persoanele responsabile de finanțe (trezorier).

Până astăzi au fost înregistrați șase candidați, iar alte șase dosare se află în proces de examinare. 

Totodată, în calitate de participant la referendum a fost înregistrat Partidul Politic ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR, cu opțiunea „DA”. Cererea de înregistrare în calitate de participant la referendum depusă de către Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a fost respinsă de către CEC.

Lista participanților la referendum înregistrați de către CEC o puteți vedea accesând următorul link: https://a.cec.md/ro/inregistrarea-participantilor-la-referendum-16507.html.

Mai multe informații despre procesul de organizare și desfășurare a referendumului republican constituțional și a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024 puteți găsi pe pagina web oficială a Comisiei https://cec.md, la rubrica „Referendum constituțional 20.10.2024” și „Alegeri prezidențiale 20.10.2024”.

Share