Andrei Năstase: Luptăm pentru libertatea de a alege, de a trăi, de a ne asocia cu cine vrem, de a ne păstra tradițiile

Andrei Năstase: Luptăm pentru libertatea de a alege, de a trăi, de a ne asocia cu cine vrem, de a ne păstra tradițiile

“Libertatea este cea mai puternică valoare pe care o are un popor. Pentru libertate au luptat națiuni mari, s-a vărsat sânge și s-au făcut sacrificii imense. Și Moldova a plecat pe un drum, acum 33 de ani, când bunul cel mai de preț era libertatea. Libertatea de a ne păstra tradițiile, de a vorbi limba română, de a ne decide aici, acasă, drumul pe care vrem să ni-l alegem. În Republica Moldova noțiunea de libertate a ajuns relativă” – a declarat Andrei Năstase, candidat desemnat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, informează OFICIAL.

Potrivit spuselor sale, regimurile oligarhice ne dădeau o liberate controlată. Atât cât voiau ele, cât nu le deranjam interesele.

“Acum, un regim care se vrea democratic folosește aceeași tactică. Ne dă libertatea cu porția doar dacă nu le sunt afectate interesele.

Libertatea economică e doar un concept. Mulți oameni de afaceri se plâng că nu pot funcționa într-o piață liberă, pentru că piața liberă nu există atât timp cât guvernanții nu respectă legea.

Oameni de afaceri sunt progoniți și se gândesc să își mute afacerile acolo unde au libertate. Unde doar legea contează.

Primari, aleși locali se plâng că libertatea lor de decizie se oprește acolo unde statul patronat de Maia Sandu le impune decizii. Un primar nu poate să își administreze localitatea așa cum vrea și doamne ferește, nu poate să se exprime liber, nu poate avea alte opțiuni politice decât pe cele impuse de PAS”, a spus el.

Andrei Năstase în context întreabă: “Ce facem noi, moldovenii? Ce facem cu libertatea noastră? Renunțăm zi de zi la o parte din libertate? Renunțăm zi de zi până în momentul în care o să observăm că nu mai avem deloc? Sau luptăm?”.

“Luptăm pentru libertatea de a alege, de a trăi, de a ne asocia cu cine vrem, de a ne păstra tradițiile. Luptăm pentru libertatea de a vorbi și a gândi așa după cum vrem!”, a adăugat politicianul.

Share