Medalie de argint și bronz pentru sportivii moldoveni la Jocurile Paralimpice de la Paris

Medalie de argint și bronz pentru sportivii moldoveni la Jocurile Paralimpice de la Paris

Sportivul moldovean Oleg Crețul, în vârstă de 49 de ani, a câștigat astăzi, 7 septembrie, finala mică pentru medalia de bronz la categoria de până la 90 kg, la proba sportivă Judo. Pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024, aceasta este prima medalie în palmaresul lotului național paralimpic. 

Acesta l-a învins în finala mică de turcul Cimciler Yasin la proba J1 90 kg. Sportivul s-a calificat în finala mică după ce i-a invins în recalificări, prin ippon, pe luptătorul din Iraq Al-Gburi Taha și pe luptătorul din Iran Gholamishafia Mousa.

Ion Basoc, în vârstă de 26 de ani, a devenit vicecampioan olimpic, astăzi, 7 septembrie, la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024. Sportivul a concurat la proba de judo, categoria 90+ kg. Aceasta este a doua medalie în palmaresul lotului național paralimpic, la ediția din acest an a competiției. Totodată, aceasta este și prima medalie de argint a Republicii Moldova la Jocurile Paralimpice.

Ion Basoc a avut un parcurs remarcabil în competiție, însă a cedat în finală în fața brazilianului Silva de Araujo. În semifinale, Ion a reușit să îl învingă pe sportivul Jason Grandry din Franța cu 10-0, iar în sferturile de finală, a trecut de Daniel Knegt din Olanda 10-0 (ippon).

Ion Basoc este la cea de a doua sa participare la Jocurilor Paralimpice. La Tokyo, el a fost eliminat în sferturile de finală.

Share