Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „Două inimi gemene” a avut loc la Chișinău

Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „Două inimi gemene” a avut loc la Chișinău

În seara zilei de 15 noiembrie, curent, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac” a avut loc Gala laureaților Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „Două inimi gemene”, în memoriam artiştilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. Evenimentul, ajuns la a XIII-a ediție, este organizat de familia regretaților interpreți.

Participanții la festival s-au ales cu premii, diplome de participare și cadouri. Premiul mare al concursului la categoria copii a fost obținut de Kuptleu Ali din Kârgâstan, care a înterpetat piesa „Iartă-mă”, iar la categoria adulți premiul a fost adjudecat de Nguyen Khac Hoa din Vietnam, pentru interpretarea piesei „Eminescu”.

În cadrul spectacolului au evoluat cu recitaluri interpreţi din Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Kazahstan, Kârgâstan, Israel, Italia, Republica Moldova, România, Rusia, Statele Unite ale Americii, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam.

La ediția din acest an a Festivalului-concurs ”Două Inimi Gemene” au participat peste 60 de concurenți. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 13-14 noiembrie la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.  Conform regulamentului concursului, concurenții au interpretat una dintre piesele compozitorului Ion Aldea-Teodorovici şi o piesă în limba ţării pe care o reprezintă.

Totodată, pentru participanţii la festival, dar și publicul amator, la cinematograful “Odeon” a fost proiectat filmul documentar „Te iubesc, Ion şi Doina”, în regia Leontinei Vatamanu.

Ministerul Culturii a sprijinit constant Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „Două inimi gemene”, pentru ediția din acest an fiind alocată suma de șaizeci de mii lei în cadrul concursului de finanțare din bugetul de stat a proiectelor culturale ale asociațiilor obștești.

Mihaela Rotari
Share