PSDE nemulțumit de decizia Curții de Apel, care a lăsat în vigoare decizia CEC privind neînregistrarea grupului de inițiativă

PSDE nemulțumit de decizia Curții de Apel, care a lăsat în vigoare decizia CEC privind neînregistrarea grupului de inițiativă

Partidul Social Democrat European (PSDE) îşi exprimă dezamăgirea în raport cu decizia de astăzi a Curţii de Apel Chișinău, care a lăsat în vigoare hotărârea Comisiei Electorale Centrale de a nu înregistra grupul de iniţiativă care urma să colecteze semnături în susţinerea candidatului PSDE la funcţia de Preşedinte al R. Moldova, Valeriu Pleşca, informează OFICIAL. 

„Calificăm această decizie drept absurdă şi neîntemeiată şi avem toate motivele să considerăm că a fost motivată politic. Valeriu Pleşca este o personalitate cunoscută în Republica Moldova şi este evident că, având susţinerea celei de-a treia ca pondere forţă politică din ţară (în baza rezultatelor alegerilor locale generale) avea toate şansele să înregistreze un rezultat bun în alegerile prezidenţiale. Considerăm  că anume acesta a fost motivul care a stat la baza deciziei politice de a-i îngrădi participarea la alegerile prezidenţiale” – se spune în declarația partidului.

PSDE a anunțat că va analiza cu atenţie situaţia creată, iar despre deciziile şi paşii ulteriori vor anunţa în perioada următoare.

Share