Vizită în Elveția. Vasile Tarlev: Am început consultările și studiul modelului elvețian de stabilitate politică și lucrăm, de asemenea, la posibilitatea consacrării legislative a unei astfel de experiențe

Vizită în Elveția. Vasile Tarlev: Am început consultările și studiul modelului elvețian de stabilitate politică și lucrăm, de asemenea, la posibilitatea consacrării legislative a unei astfel de experiențe

Vasile Tarlev, fost Prim-ministru, candidat desemnat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, în următoarele zile, la invitația colegilor europeni, va desfășura o serie de întâlniri cu personalități din Elveția și alte țări ale UE – „adevărați experți în domeniul economiei, securității și educației”, informează OFICIAL. 

„Exemplul Elveției ne arată: poți fi un stat de succes, influent și prosper cu un nivel ridicat de trai, rămânând neutru și nealiniat. Da, în Elveția acest succes se obține prin succesul în domeniul bancar, dar acest succes se bazează pe independența și autonomia Elveției în luarea deciziilor de stat. Un asemenea model de economie și politică de stat este astăzi necesar Moldovei, iar etapele acestuia le vom discuta cu fiecare dintre colegii influenți. Opiniile înalților experți europeni este astăzi deosebit de importantă pentru noi.

La invitația Asociației Internaționale, am început consultările și studiul modelului elvețian de stabilitate politică și lucrăm, de asemenea, la posibilitatea consacrării legislative a unei astfel de experiențe”, a declarat politicianul într-o postare pe Telegram.

El a mai spus că, „sarcina noastră este să găsim cea mai optimă, rapidă și convenabilă cale pentru Moldova în comunitatea liderilor economiei europene și mondiale. Pe un drum natural, fără restricții economice și împrumuturi impuse țării noastre”.

„Stabilitatea, securitatea și dezvoltarea Moldovei sunt teme principale ale întâlnirilor mele cu cei mai cunoscuți economiști și politicieni din Europa. Despre fiecare astfel de întâlnire voi raporta detaliat în fața poporului Moldovei”, a adăugat Vasile Tarlev.

Share