Dorin Recean, către cancelarul Germaniei: Parteneriatul cu statele UE devine tot mai important și puternic

Dorin Recean, către cancelarul Germaniei: Parteneriatul cu statele UE devine tot mai important și puternic

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova. Cei doi oficiali au discutat nivelul actual al relațiilor moldo-germane, dar și despre cum poate fi întărit parteneriatul dintre țările noastre și sporit sprijinul pentru a avansa pe calea europeană.

Premierul a mulțumit cancelarului Olaf Scholz pentru susținerea oferită de Germania în realizarea proiectelor de modernizare a Republicii Moldova. „De peste 30 de ani, Germania este un prieten de încredere pentru noi. Contăm, în continuare, pe parteneriatul nostru solid în toate domeniile de interes comun, inclusiv pentru diaspora noastră stabilită în Germania”, a spus premierul Dorin Recean.

Cooperarea moldo-germană cuprinde o gama largă de proiecte implementate în sectoare, precum eficiența energetică, afacerile interne, educația și formarea profesională, dezvoltarea antreprenoriatului și a comunităților rurale, infrastructura de asigurare cu apă, sănătate, administrație publică.

Șeful Executivului de la Chișinău a accentuat că, pe măsură ce Republica Moldova avansează pe calea integrării europene, parteneriatul cu statele UE devine tot mai important și puternic, pentru a depăși împreună provocările regionale, a promova valorile comune și pacea.

Oficialii au remarcat și îmbunătățirea relațiilor economice. Germania este unul dintre principalii parteneri comerciali ai țării noastre, iar peste 400 de întreprinderi beneficiază de investiții germane.

Olaf Scholz a vizitat Republica Moldova anul trecut, pe 1 iunie, când a participat la Summitul Comunității Politice Europene, alături de alți lideri europeni. Ultima vizită bilaterală a unui cancelar german în Republica Moldova a avut loc acum 12 ani.

Share