Irina Vlah, despre nivelul crescut de infracționalitate în țară: Luaţi poliţiştii de lângă politicieni şi puneţi-i să apere oamenii

Irina Vlah, despre nivelul crescut de infracționalitate în țară: Luaţi poliţiştii de lângă politicieni şi puneţi-i să apere oamenii

Președintele „Platformei Moldova”, Irina Vlah, a găsit o soluție la reducerea infracționalității în țară.

Pe blogul său, Irina Vlah spune că a crescut brusc nivelul de infracţionalitate în Moldova, iar acest lucru nu-l raportează oficialităţile, ci îl sesizează oamenii.

„În fiecare zi, pe reţelele de socializare, pe canalele de telegram oamenii publică informaţii şi chiar secvenţe captate de camerele video instalate pe casele lor cum hoţii intră în curţi, în case, umblă nestingheriţi pe străzi cu cagule pe cap, sparg automobile etc. Oamenii sunt îngroziţi, disperaţi, iar autorităţile nu fac nimic pentru a le asigura siguranţa.

Inspectoratul General de Poliţie nu are când să se ocupe de problemele oamenilor, de care, apropo, sunt direct responsabili. Pentru că efectivul lor are alte priorităţi – filarea opoziţiei, asigurarea confortului şi siguranţei celor de la guvernare, umplerea buzunarelor unor afacerişti (spre exemplu, eu am scris anterior cum, ca urmare a acţiunilor poliţiei, un agent economic şi-a crescut de cinci ori cifra de afaceri anuală de când PAS e la guvernare). Cu alte cuvinte PAS şi Poliţia au interesele lor, iar oamenii sunt lăsaţi singuri faţă în faţă cu infractorii”, spune Vlah.

Politiciana a găsit soluție.

„Am semnalat anterior public că la fiecare acţiune a mea sunt prezenţi colaboratori ai structurilor de forţă, inclusiv poliţişti. În fiecare săptămână, am minimum 10 astfel de acţiuni. Solicitarea mea către conducerea structurilor de forţă este: luaţi aceste echipe de lângă mine şi puneţi-i să patruleze în zonele unde cetăţenii raportează cel mai mare număr de infracţiuni. Aceste echipe pot realmente rezolva problema în fiecare din sectoarele în care cetăţenii raportează spargeri permanente.

Iar dacă veţi proceda astfel şi în raport cu alţi lideri de opoziţie pe care presupun că tot îi filaţi, veţi mai avea câteva echipe în plus pe care să le puneţi să-i apere pe oameni de infractori. Eu nu mai zic deja câte echipe de poliţişti se vor elibera dacă îi veţi retrage pe toţi acei care merg peste tot unde se duc cei de la guvernare pentru a le asigura confortul şi siguranţa.

Apelul meu către conducerea Inspectoratului General de Poliţie este: luaţi poliţiştii de lângă politicieni şi puneţi-i să apere oamenii. Şi atunci totul va fi bine!”, spune Irina Vlah.

Share