Irina Vlah – o nouă solicitare către șeful statului: Încetați umilirea cetățenilor la vamă!

Irina Vlah – o nouă solicitare către șeful statului: Încetați umilirea cetățenilor la vamă!

Irina Vlah, fondator şi preşedinte al „Platformei Moldova” , a adresat o nouă solicitare către președintele țării, Maia Sandu -„încetarea umilinței cetățenilor noștri la vamă”.

„Stimată Maia Sandu! După cum bine cunoaşteţi, luna august are un specific aparte – anume în august o bună parte din conaţionalii noştri din diasporă revin acasă. Aceasta a devenit deja o tradiţie şi eu ştiu că multe familii îşi planifică timpul pentru august astfel încât să-l petreacă cu cei dragi. În acest an, însă, conaţionalii din diasporă, care revin acasă, şi nu numai ei se confruntă cu un dezastru la punctele de trecere a frontierei – sunt nevoiţi să stea câte 4-5 ore în cozi kilometrice fie că trec hotarul cu România, fie cu Ucraina. Este o batjocură faţă de oameni şi situaţia nu mai poate fi tolerată”, a declarat politiciana.

Irina Vlah, în adresarea sa, a spus de ce șeful statului trebuie să intervină pentru a soluționa această problemă.

„Probabil, mă veţi întreba de ce mă adresez Dvs., dar nu Prim-ministrului, ministrului Afacerilor Interne sau şefului Poliţiei de Frontieră. Vă răspund: am minimum patru motive să vă cer anume Dvs. să soluţionaţi problema. În primul rând, pentru că oamenii v-au votat pe Dvs., dar nu pe necunoscuţii care deţin acum funcţii de răspundere. Pentru ei Recean, Efros sau Galuşca sunt doar nişte nume. Ei au ajuns în funcţii pentru că au fost prezentaţi ca „oameni buni”. Aţi garantat pentru ei, stimată Maia Sandu, fi-ţi bună şi puneţi-i la lucru!

În al doilea rând, Dvs. sunteţi obligată să interveniţi în soluţionarea acestei probleme pentru că anume datorită votului cetăţenilor din diasporă aţi ajuns Preşedinte. Dacă nu interveniţi, înseamnă că pur şi simplu i-aţi folosit pe aceşti oameni, iar acum vă bateţi joc de ei!

În al treilea rând, chiar dacă admitem, aşa cum se mai spune, că vina pentru situaţia creată o poartă poliţia de frontieră din Ucraina şi România, de ce nu interveniţi pe lângă preşedinţii Zelelnski şi Iohannis ca să o soluţionaţi? Or, Dvs. nu o dată v-aţi lăudat cu bunele relaţii cu preşedinţii ţărilor vecine. De ce nu folosiţi aceste relaţii pentru a soluţiona o problemă care afectează grav cetăţenii Republicii Moldova?!

În al patrulea rând, Doamnă Preşedinte, aveţi o datorie morală şi faţă de cei peste 200 000 de cetăţeni care au părăsit ţara de când sunteţi la guvernare, din cauza „vremurilor bune” pe care le-aţi adus. Aceşti oameni au devenit parte a diasporei şi mulţi dintre ei revin acum acasă să-i revadă pe cei dragi. După ce i-aţi fugărit din ţară, măcar nu permiteţi ca ei să fie umiliţi la vamă, atunci când vin în ospeţie acasă!”, a enuumerat președintele „Platformei Moldova”.

În final, Irina Vlah a spus: „Stimată Maia Sandu! Ştiu că aţi făcut deja o tradiţie de a evada de probleme, ascunzându-vă în turnul de la Preşedinţie sau băgând capul în nisip ca struţul. Dar, de data aceasta, vă recomand să nu procedaţi aşa. Pe oameni îi doare şi, dacă nu veţi interveni nici de această dată, veţi suporta consecinţele, care nu vor fi deloc bune pentru Dvs.!”.

Share