Andrei Năstase – apel către guvernare: „Nu mai încercați să mă cenzurați, să mă opriți din drum. Nu veți reuși și nu veți izbuti să mă faceți să tac!”

Andrei Năstase – apel către guvernare: „Nu mai încercați să mă cenzurați, să mă opriți din drum. Nu veți reuși și nu veți izbuti să mă faceți să tac!”

Ex-ministrul Andrei Năstase, pretendent la funcția de președinte al Republicii Moldova, a mers ieri, la Președinție, pentru ca, împreună cu actualul președinte, să dezbată în fața oamenilor, în spirit european și occidental și pentru a găsi cele mai bune soluții pentru Republica Moldova și oamenii săi, de acasă și din diasporă. „Din păcate, doamna președinte a ales ca în locul ei să trimită niște reprezentanți cu vuvuzele și megafoane, care în stilul purtătorilor cuvântului lui Plahotniuc au încercat să mă reducă la tăcere, astfel încât să nu se mai producă o dezbatere în care să se identifice soluții reale pentru oamenii reali, precum cele pe care le propusesem deja privind alocațiile pentru toți copiii țării, venituri decente, pensii și salarii peste minimul de existență, măsuri de reformă în justiție, de combatere a corupției și criminalității, măsuri de securitate personală, colectivă și națională, măsuri de sprijin pentru investitorii autohtoni și străini, creatorii de locuri de muncă bine plătite, aici, acasă” – a menționat politicianul, în context, într-o declarație pentru presă.

Andrei Năstase a spus că, „grupul de scandalagii, aparținând Partidului Acțiune și Solidaritate și având un comportament și vocabular vulgar”, i-au obstrucționat dreptul de manifestare liberă și au încercat să îl cenzureze în momentul în care: își exprima opiniile privind situația socio-politică din țară, cerea reducerea numărului de deputați de la 101, la 61, conform rezultatelor referendumului și alocații în mărimea unui salariu de deputat pentru toți veteranii războiului moldo-rus din 1992.

„Într-un profund dispreț al normelor de bun simț și printr-o atitudine bolșevică, o mână de simpatizanți PAS, aduși organizat, au arătat încă o dată că cei din conducerea PAS sunt adepții politicii „pumnului în gură”. Pentru ei există un singur principiu „cine nu e cu noi e împotriva noastră”. Acțiunea lor este încă o dovadă că cei din conducerea PAS și-au însușit în ultimii ani tacticile politice pe care le utilizau bolșevicii, iar mai apoi și cei din vârful regimului Plahotniuc.

La fel ca și regimul trecut, actuala guvernare PAS, în detrimentul oamenilor și a interesului național, în interes electoral, de aproape 4 ani mimează o luptă cu partidele pro-ruse, precum cele ale lui Șor și Dodon, exponenți ai intereselor rusești în Moldova, distrug opoziția pro-europeană, nu acceptă prezența politicienilor din opoziția pro-europeană nici pe canalele tv întreținute din banii publici, nici pe cele susținute din fonduri europene și acum fac tot posibilul să ne intimideze, pentru a opri și dialogul direct cu cetățeanul”, a mai spus el.

Potrivit politicianului, cetățenii, dar și partenerii de dezvoltare se conving tot mai mult și mai mult că un partid care a fost invitat alături de el la lupta pentru înlăturarea unui regim nedemocratic a preluat și a perfecționat aceleași tactici dictatoriale de obstrucționare a celor care nu sunt de acord cu punctele lor de vedere.

„Vreau să le transmit un mesaj președintei Maiei Sandu, liderului de jure al PAS, Grosu, cât și liderului de facto al partidului, Spânu: Nu mai încercați să mă cenzurați, să mă opriți din drum. Nu veți reuși și nu veți izbuti să mă faceți să tac! Am alături de mine oameni corecți și integri, patrioți și curajoși, sătui de regimul vostru incompetent și corupt.

Continuăm lupta și vom câștiga, pentru că Moldova are nevoie de politicieni capabili să facă ordine în țară, să aducă prosperitate în casele moldovenilor și să redea oamenilor speranța la un trai mai bun.

Nu puteți voi să huiduiți, să fraudați și să furați cât pot moldovenii să voteze. La final, veți rămâne singuri, izolați, înconjurați doar de acești agitatori pe care îi plătiți pentru a face scandal și atmosferă pentru cineva care se vrea a mai rămâne acolo sus, la putere”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, pretendentul la Președinție s-a adresat „tuturor cetățenilor sătui de încă 4 ani de minciună, incompetentă, corupție și incapacitate de a face reforme adevărate, securitate, ordine și liniște în țară, dreptate și viață mai bună oamenilor”: „Oameni, dragi, nu disperați, încă nu e totul pierdut. Veniți lângă mine și echipa mea, vom colecta semnăturile necesare, vom candida și vom câștiga cu toții, Moldova și Oamenii ei”.

Share