Ion Sula – apel către guvernare: Să nu lăsăm agricultorii singuri în fața problemelor! Să le acordăm suportul necesar!

Ion Sula – apel către guvernare: Să nu lăsăm agricultorii singuri în fața problemelor! Să le acordăm suportul necesar!

Partidul Social Democrat European (PSDE) afirmă că „avem 3 ani consecutivi de secetă severă, asistăm la prăbușirea pieței agricole, iar fermierii au nevoie mai mult ca oricând de ajutor” și în acest context solicită guvernării să întreprindă o serie de măsuri urgente, după cum urmează:

Convocarea Comisiilor pentru Situații Excepționale la nivel național și raional, pentru evaluarea reală și obiectivă a situației în fiecare raion.

Achitarea de urgență, până la sfârșitul lunii iulie, a subvențiilor pentru anul trecut.

Instituirea moratoriului pe o perioadă de un an de zile asupra achitării dobânzilor și ratelor la creditele luate de fermieri de la băncile comerciale pentru desfășurarea activităților agricole.

Inițierea dialogului cu partenerii externi și Organizațiile Internaționale, precum FAO, IFAD, Comisia Europeană, Banca Mondială, pentru identificarea posibilităților de susținere a fermierilor aflați într-o situație extrem de critică.

Potrivit lui Ion Sula, liderul PSDE, măsurile de suport din partea statului sunt ca o gură de aer pentru fermieri. Ei au nevoie stringentă să fie ajutați pentru a putea desfășura activitățile agricole.

Să nu lăsăm agricultorii singuri în fața problemelor! Să le acordăm suportul necesar! Trebuie să salvăm acest sector foarte important pentru economia Republicii Moldova! PSDE a fost și rămâne alături de fermieri”, a declarat ex-ministrul Agriculturii.

Share