O delegație a Spitalului Fundației Adolphe de Rotschild și a Spitalului Gustave Roussy, din Franțaîn vizită la Ministerul Sănătății

O delegație a Spitalului Fundației Adolphe de Rotschild și a Spitalului Gustave Roussy, din Franțaîn vizită la Ministerul Sănătății

În perioada 8-10 iulie, Ministerul Sănătății găzduiește vizita unei delegații din cadrul Spitalului Fundației Adolphe de Rotschild și a Spitalului Gustave Roussy, din Franța.

Din componența delegației fac parte: directorul general adjunct al Spitalului Fundației Adolphe de Rotschild, Fabrice Verrièle, șeful serviciului neurochirurgie pediatrică, Dr. Georg Dorfmüller, șeful adjunct al serviciului neurochirurgie pediatrică, Pr. Emmanuel Raffo, șeful proiectului de dezvoltare internațională, Olivier Martz și directorul pentru afaceri internaționale al Spitalului Gustave Roussy, Rémi Thiolet.

Vizita în Republica Moldova a medicilor din Franța se desfășoară la inițiativa Ministerului Sănătății și are scopul de a aprofunda cooperarea în domeniul neurochirurgiei, oncologiei și oftalmologiei pediatrice, în vederea îmbunătățirii acestor servicii în țara noastră, prin schimb de experiență și transfer de bune practici.

În cadrul întrevederii de astăzi a ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, cu experții francezi, părțile au discutat despre oportunitatea implementării unor proiecte comune în domeniul sănătății, în special a neurochirurgiei, oncologiei și oftalmologiei pediatrice, în vederea preluării celor mai bune practici europene. Medicii francezi și-au manifestat deschiderea de a oferi sprijin sistemului medical din țara noastră și de a împărtăși cunoștințele și expertiza în aceste domenii de specialitate.

Agenda misiunii include, de asemenea, vizite la Institutul Mamei și Copilului, Institutul Oncologic, Institutul de Medicină Urgentă, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF), precum și la Centrul Universitar de Simulare în Instruire din cadrul USMF.

Această vizită reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților profesioniștilor din țara noastră pentru a oferi cea mai bună îngrijire micilor noștri pacienți.

Share