PSRM nu va avea propriul candidat la prezidențiale. Va susține un candidat unic, apolitic, de interes național, profesionist

PSRM nu va avea propriul candidat la prezidențiale. Va susține un candidat unic, apolitic, de interes național, profesionist

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) nu va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale. Formațiunea îl va susține în cursa pentru șefia statului pe Alexandr Stoianoglo, ex-procurorul general al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon, liderul PSRM, în cadrul unui briefing.

Igor Dodon a precizat că decizia dată a fost luată astăzi în cadrul ședinței conducerii partidului.

„Astăzi noi deschidem o pagină nouă, ce va marca mult și pozitiv soarta țării și a cetățenilor. Este nevoie să consolidăm forțele de opoziție, altfel nu se va schimba nimic. Oamenii s-au săturat de egoism și așteaptă maturitate politică de la liderii politici, așteaptă ca ei să se unească. Societatea dorește o strategie unică în campania pentru prezidențiale. Și dacă suntem oameni de stat trebuie să răspundem acestor solicitări ale cetățenilor. Suntem datori să oferim sentimentul de coeziune. Iată de ce, PSRM a decis astăzi, urmare a discuțiilor cu cetățenii, să nu înainteze propriul candidat la funcția de Președinte, să nu-l înainteze pe liderul său, Igor Dodon, ci să susțină un candidat unic, apolitic, de interes național, profesionist – pe Alexandr Stoianoglo”, a spus liderul PSRM.

Politicianul a mai spus că Alexandr Stoianoglo este acel candidat care poate uni societatea și poate fi un bun șef al statului.

La rândul său, fostul procuror general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo a spus că a acceptat să candideze la șefia statului, deoarece nu este de acord cu injustiția, nedreptatea, fărădelegile ce au loc.

„Eu nu sunt politician, nu am în spate proiecte politice, dar sunt capabil să muncesc cu dedicație în interesul țării”, a subliniat el.

Alexandr Stoianoglo a mai spus că este un promotor înflăcărat al integrării europene a țării.

Share