O femeie inconștientă la volanul automobilului – salvată de medicii de pe ambulanță

O femeie inconștientă la volanul automobilului – salvată de medicii de pe ambulanță

Echipa de asistență medicală urgentă specializată Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SAMU Rîșcani, mun. Chișinău a fost solicitată pentru a interveni rapid într-o situație de urgență.

Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 6 iunie 2024 în comuna Tohatin. La ora 15:07, un trecător a solicitat intervenția ambulanței pentru o tânără inconștientă la volanul automobilului, care staționa în preajma unei clădiri.

Echipa AMU a ajuns la locul solicitării în 12 minute și a preluat pacienta de 39 ani în stare critică. În timpul examinării în autoambulanță, brusc s-a instalat stopul cardio-respirator. Imediat membrii echipei SAMU Rîșcani au inițiat manevrele de rescuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, soldate cu succes în 7 minute.

Pacienta a fost transportată cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali și transmisă în Zona Roșie specialiștilor din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Pentru echipele AMU implicate în resuscitare, fiecare caz de succes reprezintă o realizare semnificativă și o confirmare a eforturilor comune depuse pentru salvarea vieților. Aceste momente speciale aduc o satisfacție enormă și o atestare a calității formării profesionale și a echipamentului medical din dotare.

Bravo echipei SAMU Rîșcani, mun. Chișinău:
🚑 Medic de urgență – Viorica Petcova
🚑 Asistent medical – Vadim Grușac
🚑 Infirmier – Vasile Stăvilă
🚑 Șofer autoambulanță – Igor Balan.

Share