(FOTO) Andrei Spînu a parcurs 230 km cu trenul

(FOTO) Andrei Spînu a parcurs 230 km cu trenul

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a parcurs astăzi 230 de km de cale ferată pentru a vedea progresul lucrărilor de reparație pe tronsonul de cale ferată Tighina – Căușeni – Basarabeasca – Etulia – Giurgiulești.

Până în prezent, au fost înlocuite schimbătoarele de cale la stațiile Căinari, Zloți, Cimișlia, Basarabeasca, Abaclia, Ceadîr-Lunga, Taraclia și urmează înlocuirea lor și la stațiile Greceni, Vulcănești și Etulia. De asemenea, au fost înlocuite 19.600 de traverse.

Proiectarea lucrărilor capitale pe segmentul Bender – Basarabeasca a fost finalizată, iar proiectul pentru segmentul Basarabeasca – Giurgiulești va fi finalizat în curând.

„M-am oprit la stația Etulia. Am vorbit cu muncitorii și am vizitat centrul de comandă al stației. Totul este învechit, iar sistemele de dirijare a traficului sunt din anii ‘70. Urmează să modernizăm și aceste sisteme vechi.

Le-am mulțumit lucrătorilor de la Calea Ferată din Moldova pentru dedicația lor și munca zilnică pe care o fac. Împreună cu partenerii europeni, vom aduce calea ferată din țara noastră la standardele europene. Împreună, construim Moldova Europeană”, spune Andrei Spînu.

Share