Tiraspoltransgaz s-a înregistrat la ASP și a deschis conturi în băncile din Chișinău pentru a face tranzacții cu Vestmoldtransgaz

Tiraspoltransgaz s-a înregistrat la ASP și a deschis conturi în băncile din Chișinău pentru a face tranzacții cu Vestmoldtransgaz

Tiraspoltransgaz s-a înregistrat deja la Agenția Servicii Publice din Moldova și a deschis conturi în băncile din Chișinău pentru a face tranzacții cu Vestmoldtransgaz, a declarat secretarul de stat Constantin Borosan în cadrul emisiunii Indicator economic la Radio Moldova.

„Am discutat cu colegii de la Vestmoldtransgaz, care mi-au spus că deja se fac plăți între cele două companii. Vedem că în stânga Nistrului au fost puțin majorate tarifele la gaze. În acest fel, vom ajunge treptat la același nivel al prețurilor la gaze pe ambele maluri ale Nistrului”, a declarat Borosan.

Miniștrii Energiei din Moldova și Ucraina au convenit că Ucraina nu va împiedica tranzitul de gaze prin coridorul transbalcanic, care se întinde pe câțiva kilometri pe teritoriul Ucrainei (gazoductul Isaccea – Orlovka), deoarece este vorba de securitatea energetică, în primul rând a Moldovei.

Astfel, Gazprom va putea furniza gaze Transnistriei prin Turcia, Bulgaria, România, Ucraina și malul drept al Republicii Moldova.

Însă, în ceea ce privește plata pentru livrările de gaze de-a lungul acestui coridor, Gazprom ar trebui să ajungă la un consens cu Tiraspolul, a spus Constantin Borosan.

Share