ANRE a aplicat o sancțiune de peste 38 mln. lei pentru un SRL

ANRE a aplicat o sancțiune de peste 38 mln. lei pentru un SRL

La data de 4 iunie 2024, în cadrul unei ședințe ordinare, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a luat mai multe hotărâri, subliniind rolul său activ și responsabil în reglementarea sectorului energetic.

Sancțiune Financiară pentru S.R.L. „Rotalin Gaz Trading”: ANRE a aplicat o sancțiune financiară de 38.453.860 lei (treizeci și opt de milioane patru sute cincizeci și trei de mii opt sute șaizeci de lei) companiei S.R.L. „Rotalin Gaz Trading”. Aceasta a fost sancționată pentru neîndeplinirea obligațiilor de serviciu public prevăzute de Legea nr. 108/2016 privind gazele naturale. Sancțiunea reflectă gravitatea încălcării și asigură proporționalitatea între încălcare și scopul urmărit. Suma va fi transferată la bugetul de stat.

Alte Decizii:

  1. Acceptarea Investițiilor:
    • ANRE a aprobat investițiile din 2023 realizate de S.A. „Termoelectrica” în valoare de 66.147,83 mii lei și amortizarea aferentă de 4.630,96 mii lei.
    • De asemenea, au fost aprobate investițiile din 2023 ale Î.M. Regia „Apă-Canal-Bălți” în valoare de 226,2 mii lei.
  2. Reperfectarea/eliberarea Licențelor:
    • Consiliul a adoptat hotărâri cu privire la reperfectarea licențelor pentru importul și comercializarea cu ridicata a gazului lichefiat, pentru furnizarea energiei electrice, privind eliberarea și reperfectarea licențelor pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile.
Share