Zinaida Popa: Fracțiunea PAS în CMC este în pregătirea unui proiect de decizie pentru crearea unui HUB economic-industrial

Zinaida Popa: Fracțiunea PAS în CMC este în pregătirea unui proiect de decizie pentru crearea unui HUB economic-industrial

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) propune crearea unui HUB economic-industrial de 54 de hectare la Ciocana, informează OFICIAL.

Zinaida Popa, șefa fracțiunii, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că, astăzi, Chișinăul este orașul rețelelor mari, rețele de marketuri, de farmacii și rețele de telefonie mobilă și tehnică. Astăzi, asta e toată economia Chișinăului. Micul business și microbusinessul s-a diminuat drastic și chiar a dispărut pe unele artere.

„În Chișinău, avem prețuri exorbitant de mari pentru arendă, atât pentru oficii cât și pentru trai, motiv din care oamenii care lucrează în domeniul de producție și producere sunt nevoiți să plece în afara orașului sau să lichideze afacerea.

La momentul actual, terenurile din Chișinău sunt valorificate doar pentru spații locative și comerciale, care nu permit producerea serviciilor casnice. Sigur că asta generează prețuri mari pentru produse. Asta este una dintre cele mai mari probleme ale orașului.

Experții ne spun că asta nu poate continua, or dacă se va întâmpla vom îngreuna și crea și mai mari probleme orașului. Noi trebuie să începem să dezvoltăm sectoarele noastre, or astăzi un sector din Chișinău este mai mare ca raioanele noastre din țară, mai mare ca municipiul Bălți care are peste 100 mii locuitori, iar Botanica spre exemplu de 2 ori mai mult”, a spus ea.

Zinaida Popa a menționat că „trebuie să începem să vedem Chișinăul mai amplu și să privim fiecare sector asemeni unui oraș și să îl dezvoltăm, ceea ce azi nu se întâmplă. Trebuie să începem să dezvoltăm sectoarele noastre și să integrăm suburbiile”/

„Fracțiunea PAS propune ca pentru început să valorificăm potențialul existent, începând cu sectorul Ciocana, unde avem disponibil un teren de 54 de hectare. Actualmente, Fracțiunea PAS este în pregătirea unui proiect de decizie de valorificare a acestui teren pentru un HUB economic-industrial în care vom propune activitățile sugerate în urma zecilor de consultări cu mediul de afaceri”, a subliniat politiciana.

Share