Zinaida Popa: Primăria Chișinău ratează oportunitatea de a încasa 9 milioane de euro destinate managementului deșeurilor

Zinaida Popa: Primăria Chișinău ratează oportunitatea de a încasa 9 milioane de euro destinate managementului deșeurilor

Zinaida Popa, președintele fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), afirmă că Primăria Chișinău ratează oportunitatea de a încasa 9 milioane de euro destinate managementului deșeurilor din motiv că Ion Ceban nu a elaborat bugetul municipal la timp și nu a propus spre aprobare un proiect de decizie în CMC cu privire la bugetul municipal.

Potrivit spuselor sale, tărăgănarea primarului de a nu elabora și de a nu prezenta bugetul consilierilor și cetățenilor, duce la pierderea a 9 milioane de euro. Adică 88 milioane de lei ratate acum de Primăria Chișinău din cauza incompetenței primarului.

„Acești bani sunt destinați pentru procurarea autospecialelor, containerelor, închiderea și conservarea gunoiștii „Mina Purcel” și construirea unei stații moderne de transfer acolo. Oamenii de mult își doresc regulă în ceea ce privește deșeurile din Chișinău, dar iată că banii nu pot fi încasați din cauza prostiei primăriei”, a precizat ea.

De asemenea, Zinaida Popa a spus că, în cadrul programului PAS „Salvăm împreună Chișinăul de neprofesionalism”, PAS a elaborat proiectul de buget alternativ.
„Acum vedem cât de important este proiectul de buget alternativ propus de noi, consilierii PAS, și cât de important este ca acest proiect de buget alternativ să fie votat cât de curând posibil, pentru ca chișinăuienii să poată beneficia de aceste 9 milioane de euro oferite de Guvernul Republicii Moldova.

PAS va solicita înregistrarea urgentă a proiectului de buget alternativ. Rugăm ca reprezentanții primăriei să fie cooperanți în tot acest proces ca să fie posibilă valorificarea acestor bani cât de curând.

Împreună uniți sunt sigură că putem salva Chișinăul!”, a mai spus șefa PAS din CMC.

Share