2 semafoare pentru pietoni au fost instalate pe str. Studenților, în apropiere de UTM

2 semafoare pentru pietoni au fost instalate pe str. Studenților, în apropiere de UTM

Două semafoare pentru pietoni au fost instalate pe str. Studenților, la intersecția cu bd. Moscova, pentru a spori gradul de siguranță la traversarea trecerii, care se află în imediata apropiere a Universității Tehnice a Moldovei și care zilnic este traversată de un flux mare de oameni.

Semafoarele noi sunt dotate cu corpuri LED, timer, butoane de apel cu sensor și semnal acustic la tastare, iar unul dintre pilonii de suport a fost schimbat.

În același timp, ÎM REI „Lumteh” a inițiat lucrările de modernizare a obiectivelor de semafoare, conform planului de intervenții pentru anul curent.

În prezent, au loc acțiuni de pregătire pentru reparația capitală a intersecției semaforizate „str. Sf. Gheorghe – str. Alexandru Hâjdeu”, unde vor fi înlocuite în totalitate 8 semafoare pietonale și 6 pentru transport, ce vor fi echipate cu LED și cronometru. Totodată, va fi schimbată și rețeaua de cabluri.

De la începutul anului 2024, lucrări majore la rețeaua de semafoare s-au realizat pe strada Voluntarilor, unde a fost reconstruit un obiectiv semaforic pietonal, dar și pe str. Bogdan Voievod, unde a fost construit un nou obiectiv de semafoare pentru pietoni. La fel, în intersecția străzilor Socoleni – Calea Orheiului, au fost înlocuiți pilonii obiectivului de semafoare, schimbate corpurile și pozată rețeaua subterană de cabluri pentru alimentarea acestuia.

De asemenea, la două treceri pietonale de pe șos. Muncești s-au montat semafoare cu galben intermitent, fiind și iluminate suplimentar.

Share