Voronin: Ideea organizării unui referendum constă în păstrarea puterii cu orice preț

Voronin: Ideea organizării unui referendum constă în păstrarea puterii cu orice preț

Vladimir Voronin, ex-Președinte al țării, liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), afirmă că, pentru guvernare, ideea organizării unui referendum constă în păstrarea puterii cu orice preț, informează OFICIAL.

„Altă sarcină referendumul nu rezolvă… putem spune cu încredere că această idee a fost lansată și pentru a majora prezența la vot la viitoarele alegeri. Oamenii au devenit complet deziluzionați de ceea ce se numește putere în Moldova”, a spus Vladimir Voronin, în cadrul mesei rotunde desfășurată ieri la Parlament.

Liderul comunist a remarcat că, prin anunțarea referendumului, Maia Sandu și „secta ei galbenă” intenționează să inducă în eroare o majoritate semnificativă a populației vizavi de problemele cu care se confruntă poporul moldovean.  „În această situație, atenția alegătorilor se deplasează de la necesitatea de a evalua responsabilitatea personală a lui Sandu și a regimului condus de ea pentru eșecurile fără precedent, spre referendum. Cum spun ei: mergem în UE și nu va trebui nimic să facem acolo”, a precizat politicianul.

Vladimir Voronin a mai spus că, o astfel de politică nu corespunde intereselor societății moldovenești. „Integrarea europeană are sens doar dacă modernizăm țara pe intern”, a conchis deputatul.

Share