Campionatul în memoria salvatorilor şi pompierilor căzuţi la datorie a început

Campionatul în memoria salvatorilor şi pompierilor căzuţi la datorie a început

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a dat joi, 22 octombrie, startul Campionatului în memoria salvatorilor şi pompierilor căzuţi la datorie. Evenimentul a început prin comemorarea camarazilor decedaţi în misiuni şi organizarea  unui serviciu divin în memoria eroilor. La ceremonie au participat salvatorii şi pompierii din subdiviziunile SPCSE, precum  şi rudele celor 8 salvatori căzuţi la datorie, informează serviciul de presă al MAI.

Fiecare angajat al SPCSE este garantul protecţiei comunităţii în cazul situațiilor excepționale, iar disciplina, dedicația și efortul de care dați dovadă în frecare misiune vor asigura încrederea sporită a societății în serviciile pe care le oferiți. Vom depune efortul necesar pentru a continua modernizarea, îmbunătățirea calității serviciilor, gestionarea cât mai eficientă și complexă a situațiilor de urgență.  Comemorând colegii prin participarea la competițiile sportive din cadrul Campionatului,  veți dovedi că le continuați misiunea”, a menționat viceministrul Afacerilor Interne Oleg Babin, prezent la ceremonie.

SMURD Iaşi a fost alături de colegii din Republica Moldova, reuşind  din elicopter,  de  la înălţime,  să arunce flori la Memorial, pentru pompierii trecuţi în eternitate.

Startul competiţiilor sportive a fost dat pe stadionul „ Dinamo” din capitală,  pentru titlul de campioni la sportul aplicativ concurează 17 echipe din cadrul SPCSE, care vor participa  timp de  trei zile la mai multe probe sportive: pompierii şi salvatorii vor depăşi pista cu obstacole de 100m, se vor ridica pe verticală prin intermediul  funiei, participând în ştafeta pompierilor 4X100, vor fi testaţi la rezistenţă în etapa de urcare pe scara de fereastră la etaj, dar  şi în desfăşurarea de luptă de la motopompa de intervenţie

Competiţiile se desfăşoară în perioada 22 – 24 octombrie în municipiul Chişinău în memoria pompierilor decedaţi în misiuni de salvare, având scopul de a promova profesia de salvator şi sportul aplicativ, practicat pe plan internaţional.

elicopter 1

 

Maria Roşca

Share