Poziţia Guvernului de a accelera procesul de definitivare a procedurilor aferente recensământului, reiterată

 Poziţia Guvernului de a accelera procesul de definitivare a procedurilor aferente recensământului, reiterată

Pe 22 octombrie 2015, ministrul muncii, protecției sociale și familiei, Mircea Buga, a avut o întrevedere cu directorul Biroului de Cooperare a Elveției, doamna Simone Giger, astăzi.

În cadrul întrevederii ministrul Buga a reiterat interesul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familie în reformarea serviciilor de sănătate mintală și disponibilitatea de a colabora în cadrul proiectului ”Sprijin pentru reforma serviciilor de sănătate mintală din Republica Moldova”, în vederea asigurării incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități mintale. Totodată, s-a discutat despre posibilitatea semnării unui Memorandum de colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare privind colaborarea în cadrul proiectului sus menţionat.

Partea elveţiană a acceptat să revizuiască propunerile de colaborare referitoare la incluziunea socială a persoanelor cu afecţiuni mintale prin oferirea unui acces mai bun la servicii de sănătate mintală și servicii sociale funcţionale la nivel de comunitate, astfel contribuind la procesul reformei de dezinstituţionalizare.

Un alt subiect abordat ţine de implicarea Agenţiei Elveţiene în finalizarea recensământului, şi anume prelucrarea datelor colectate, verificarea lor şi diseminarea pe larg a rezultatelor finale.

În acest context, Mircea Buga, membru al Comisiei naţionale pentru recensământ,  a reiterat poziţia Guvernului de a accelera procesul de definitivare a tuturor procedurilor aferente recensământului.

IMG_4740

Mihaela Rotari

Share