CEC aduce la cunoștință difuzorii de publicitate care au dreptul de a difuza publicitate politică pe dispozitivele de publicitate fixă sau mobilă pe parcursul anului 2024

CEC aduce la cunoștință difuzorii de publicitate care au dreptul de a difuza publicitate politică pe dispozitivele de publicitate fixă sau mobilă pe parcursul anului 2024

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței de astăzi, că au dreptul de a difuza publicitate politică pe dispozitivele de publicitate fixă sau mobilă, în baza declarațiilor de intenție și a informațiilor despre condițiile de oferire a spațiului publicitar, doar următorii difuzori de publicitate: AQUARELLE S.R.L., INDEPENDENT MEDIA S.R.L., SRL STANDART și TRENDSETER S.R.L.

Prin hotărârea aprobată azi, CEC atrage atenția că orice alți distribuitori/difuzori de publicitate proprietari sau gestionari ai dispozitivelor de publicitate fixă sau mobilă nu au dreptul să difuzeze publicitate politică pe parcursul anului 2024.

Totodată, CEC a constatat inadmisibilă declarația depusă de către Î.C.S. „Epamedia” S.R.L., pe motiv că aceasta conține informații contrare prevederilor din Regulamentul privind modul de furnizare, distribuire și difuzare a publicității politice, electorale și a mesajelor de interes public, aprobat prin hotărârea CEC nr. 1155/2023.

CEC atenționează difuzorii/distribuitorii de publicitate proprietari sau gestionari ai dispozitivelor de publicitate fixă sau mobilă, declarați admisibili pentru difuzarea publicității politice și a celei electorale, despre necesitatea respectării prevederilor Legii nr.62/2022 cu privire la publicitate și obligația de prezenta, până la 15 iulie 2024, raportul pentru semestrul I al anului 2024 ce va conține informații despre schema de amplasare, numărul spațiilor oferite pentru publicitatea electorală și, respectiv, politică și sumele încasate de la furnizorii acesteia ori distribuitorii care acționează în numele furnizorilor.

Share